‘Behalve telefoneren, denk ik mee over oplossingen op bedrijfsniveau’. Een interview met Jennifer

‘Behalve telefoneren, denk ik mee over oplossingen op bedrijfsniveau’. Een interview met Jennifer


Ben je op zoek naar een leuke baan, bijvoorbeeld als telefoniste? Dan wil je natuurlijk leuke klanten en een gezellige werkomgeving. Bij BizziPhone zit je dan goed. Wij zijn een middelgroot bedrijf met een hecht team en bieden afwisselend werk. Wil je weten hoe het is om bij ons te werken? Lees dan dit interview met Jennifer waarin zij vertelt over haar werk als telefoniste bij BizziPhone.

Hi Jennifer, waarom ben jij als telefoniste gaan werken?

In mijn vorige baan als dierenartsassistente merkte ik dat ik vooral plezier had in het kletsen met mensen aan de telefoon. Daarom solliciteerde ik bij BizziPhone. Het leuke is dat ik hier voor meerdere klanten werk. Dat maakt het afwisselender dan mijn vorige werk. Je komt nooit in een sleur terecht. Elk gesprek is anders. Je kan je er niet op voorbereiden. 

Dat klinkt uitdagend. Vond je dat niet eng in het begin?

Ja, helemaal in het begin wel. Ik ben heel onzeker van mezelf. En omdat je voor verschillende bedrijven opneemt, moet je goed opletten voor wie je opneemt. Dat vond ik wel spannend, maar ik werd goed begeleid. Foxy werkte mij in. Ze gaf me gelijk complimenten over mijn duidelijke stem. Na een week was ik eigenlijk al gewend. 

Hoe gaat dat inwerken?

De eerste dag krijg je de theorie. Dan leer je over het systeem waar je mee gaat werken en wat je mag verwachten. Ook maak je een belscript dat de eerste dagen als handvat dient. De tweede dag luister je nog een paar keer mee met je supervisor en daarna ga je al direct zelf bellen. Zij luistert dan nog mee. Als je het even niet weet, dan zegt zij voor wat je moet zeggen. Ze laten je pas los als ze horen dat je het alleen af kan. Omdat je zo snel al begint, pak je het ook vrij snel op. 

Inmiddels heb je je eigen klanten. Hoe gaat dat?

Inmiddels heb ik meer dan 60 klanten en voer dagelijks soms wel zo’n 250 tot 255 gesprekken. Dat is best hard doorwerken, maar ik heb wel een voldaan gevoel aan het einde van de dag. Je moet wel tegen een beetje druk kunnen als je hier komt werken. Op dit moment is het behoorlijk druk. En je moet snel schakelen tussen de verschillende bedrijven. Soms neem ik op voor een advocaat. De andere keer voor een bedrijf in isolatie of kinderstoeltjes. Toch bevalt dit me wel. Ik werk liever de hele dag door dan dat ik duimen zit te draaien. 

En als je het even niet weet, wat dan?

Ik zit samen met mijn team op een werkeiland. Als een van mijn collega’s niet in gesprek is, kan ik het direct vragen. Of ik kan het via de groepsapp vragen. Mochten zij het ook niet weten, dan kan ik altijd mijn supervisor vragen. Je staat er nooit alleen voor. 

Lunchen jullie ook samen?

Niet met mijn eigen team, want er moet altijd iemand van ons aan de telefoon zijn. Maar wel met de andere teams. Zo leer ik hen ook kennen. Het is altijd heel gezellig. Vandaag staat er een pannenkoekenbakker te bakken vanwege Nationale Pannenkoekendag. Iedereen is heel open en vriendelijk naar elkaar. Dat was al sinds ik hier voor de eerste keer kwam. Het is net een grote familie. 

Wat vind je nog meer leuk aan werken bij BizziPhone?

Sinds vorig jaar zit ik ook in de Ronde Tafel. Die heeft onze werkgever Jeroen opgericht omdat hij vindt dat we gezamenlijk moeten beslissen over allerlei bedrijfsissues. Hij wil niet boven ons staan. In die Ronde Tafel geven wij advies. Zo hadden we het beleid om je eigen telefoon niet mee te nemen naar je bureau. Dat vond ik lastig, want ik heb een zoontje dus ik wil wel bereikbaar zijn als er iets is. Als oplossing hebben we nu een noodnummer waarop naasten je mogen bellen als er crisis is. Je wordt dan direct doorgeschakeld en uit de lijn voor klanten gehaald. Een mooie oplossing.

Dit werk voor de Ronde Tafel is een leuke afwisseling met telefoneren. En ik help graag mee om BizziPhone nog groter en bekender te maken. Vooral om nog meer klanten te helpen. 

Waarom moet degene die dit nu leest bij BizziPhone komen werken?

Omdat we je hard nodig hebben! Het is afwisselend werk en je hebt allemaal leuke mensen om je heen. Zeker als je open en sociaal bent, dan pas je goed in ons team. Ik voel me hier echt thuis. Ik ben hier elke week toch 32 uur. Eigenlijk ben je meer op je werk dan thuis. Maar het voelt als een 2e thuis. En je houdt er misschien wel vrienden aan over. Bij mij is dat ook gebeurd.   

Benieuwd hoe het werken er bij BizziPhone aan toe gaat?

Heb je vragen over het werken bij BizziPhone? Bel ons dan gerust!

088 205 5137